(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Hovězí maso na celeru
Potřebné ingredience
Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř
Postup přípravy
Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem (stejným poměrem) - jsem takto zvyklá, ale stačí i pouze např. olej, a necháme zatáhnout maso ze všech stran.
Poté přidáme nastrouhaný celer a pokud všechen "neplave" v omastku, přidáme trochu vody, která se později vyvaří. Pak Už jen občas promícháme a necháme na velmi mírném ohni vařit. (Jsem zvyklá vařit 2dny..1.den cca 2hodiny, 2.den cca 1hodinu - maso přes noc rozleží a je krásně měkké a rozpadá se. Lze zrychlit v papiňáku).
Pokrm je připraven, když je celer již hodně "scvrklej" a jeho objem se zhruba snížil o 4násobek. (Proto používám opravdu hodně celeru a nešetřím na něm).
K pokrmu připravuji bramborové knedlíky.
Je to velmi jednoduché a chutné jídlo, dobrou chuť :-)
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem (stejným poměrem) - jsem takto zvyklá, ale stačí i pouze např. olej, a necháme zatáhnout maso ze všech stran.
Poté přidáme nastrouhaný celer a pokud všechen "neplave" v omastku, přidáme trochu vody, která se později vyvaří. Pak Už jen občas promícháme a necháme na velmi mírném ohni vařit. (Jsem zvyklá vařit 2dny..1.den cca 2hodiny, 2.den cca 1hodinu - maso přes noc rozleží a je krásně měkké a rozpadá se. Lze zrychlit v papiňáku).
Pokrm je připraven, když je celer již hodně "scvrklej" a jeho objem se zhruba snížil o 4násobek. (Proto používám opravdu hodně celeru a nešetřím na něm).
K pokrmu připravuji bramborové knedlíky.
Je to velmi jednoduché a chutné jídlo, dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé