Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hovězí maso na celeru

0.0
Hovězí maso na celeru

Potřebné ingredience

Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem (stejným poměrem) - jsem takto zvyklá, ale stačí i pouze např. olej, a necháme zatáhnout maso ze všech stran.
Poté přidáme nastrouhaný celer a pokud všechen "neplave" v omastku, přidáme trochu vody, která se později vyvaří. Pak Už jen občas promícháme a necháme na velmi mírném ohni vařit. (Jsem zvyklá vařit 2dny..1.den cca 2hodiny, 2.den cca 1hodinu - maso přes noc rozleží a je krásně měkké a rozpadá se. Lze zrychlit v papiňáku).
Pokrm je připraven, když je celer již hodně "scvrklej" a jeho objem se zhruba snížil o 4násobek. (Proto používám opravdu hodně celeru a nešetřím na něm).

K pokrmu připravuji bramborové knedlíky.

Je to velmi jednoduché a chutné jídlo, dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie